Taze bakla corbasi
MALZEMELER
10 adet taze bakla
1 kucuk sogan
3 corba kasigi suzme yogurt
1 yumurta
dereotu
zeytinyagi ve tereyag
tatli kasigi salca
HAZIRLANISI
Baklalari tahta uzerinde incecik kiyin, diger tarafta tencerede 1 kucuk sogani yagla beraber kavurup salcayi ekleyin daha sonra kiyilmis baklalari ilave edip biraz sote edin ve 1 su bardagi sicak suyuda katip baklalarin pismesini saglayin. Bu arada cukur bir kapta yogurt, 1 yumurta, 3 corba kasigi unu ve dereotunu da katip karisimi hazirlayin. Diger tarafta pismekte olan baklalar yumusayinca uzerine 4 su bardagi kadar daha suyu ilave ederek tam kaynamaya yakin yogutlu olan karisimida ekleyip kisik ateste karistirarak pismesini saglayalim.Biraz dinlendikten sonra uzerine pul biber ilave ederek servis yapalim.
Afiyet Olsun!