MALZEMELER
2 su bardagi pirinc
3 kasik tereyagi
1 adet kesmeseker
Tuz
2 su bardagi dolusu tel sehriye
HAZIRLANISI
Pirinc 1-2 saat onceden islatilir. Bu surenin sonunda yag tencerede hafifce kizdirilir. Seker, tuz atilir. Y?kanmis pirinc ilave edilir. Tahta bir kasikla 1-2 defa cevrilip uzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu cekinceye kadar pisirilir. Demlenmesi icin uzerine kalin bir kagit havlu konulup tencerenin kapagi kapatilir. Diger taraftan 2 yemek kasigi tereyagi sehriyelerle beraber surekli cevrilerek sehriyelerin rengi kahverengiye donene kadar cevrilir. Pilav servis edilecegi zaman bir kaliba konulur ve ters cevrilerek duzgun bir sekil almasi saglanir ve kitir kitir olmus sehriyeler pilavin uzerine yayilarak servis edilir.