Tencere koftesi
MALZEMELER
300 gr. dana kiyma
1 dilim bayat ekmek ici
1 kucuk kuru sogan
2 dis sarimsak
tuz, karabiber, kimyon
kekik,
3 orta boy patates,
yarim cay bardagi zeytin yagi
1 tatli kasigi domates salcasi
3 sivri biber
2 domates
HAZIRLANISI
Kiyma, ekmek ici, rende sogan ve rende sarimsak ile istege bagli tuz ve baharatlari iyice yogurun. Yayvan bir tencereye yagin yarisini koyun. Uzerine yassi olarak hazirlanmis
kofteleri dizin. Patatesleri soyun ve yikayin. Kizartmalik seklinde dograyin ve koftelerin uzerine dizin. Sivri biberleri ikiye bolun, patateslerin uzerine yerlestirin. Uzerine kabugu soyulmus domatesleri rendeleyin. Tuz ve yagin kalanini dokun, kapagi kapatin. Kisik ateste bir sure pisirin. Patatesler tam yumusamadan diger tarafta salcayi yarim bardak sicak su icinde eritip, bir cay kasigi kekik ile birlikte tencereye dokun. Patatesler yumusayana kadar pisir.
Afiyet Olsun!