Terbiyeli iskembe corbasi
MALZEMELER
500 Gr dana yada koyun iskembe
2 Corba kasigi margarin
2 Corba kasigi un
Terbiye icin
3 Adet yumurta
3 Kahve fincani sirke
6 Dis sarmisak
1 Adet limon
Kirmizibiber
Tuz

HAZIRLANISI
Iskembeyi temizleyin. Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmis iskembeyi koyup orta ateste kaynamaya birakin. Su kaynamaya baslayinca tencerenin kapagini acik birakip bir kepce yardimi ile uzerindeki kopukleri alin. Kopukler kesilince tencerenin kapagini kapatip iskembeler pisinceye kadar kaynatin. (Duduklu tencerede daha kisa surede pisirebilirsiniz) Iskembeler pisince tencereden alip, kucuk kucuk parcalara ayirin. Baska bir tencerede bir corba kasigi yag ile unu yakmadan kavurun. Daha sonra iskembe suyunu yavas yavas ilave ederek un ve yaga karistirin. Bir iki dakika kaynadiktan sonra iskembeleri ilave edin. Corba tekrar kaynamaya basladiginda terbiyesini koyun. Bir dakika daha kaynatip atesten alin. Kalan bir corba kasigi yag ile kirmizibiberi tavada hafifce yakip corbanin uzerinde gezdirin. Sarmisakli sirke ile servis yapin.
TERBIYENIN YAPILISI
Derin bir kabin icerisinde uc yumurta sarisi ve bir limonun suyunu iyice karistirin. Daha sonra kaynamakta olan corbaya ilave edip bir dakika kaynatin. Fazla kaynatirsaniz corbanin terbiyesi kesilir.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz