Yufkali tavuk

MALZEMELER
1 adet orta boy hindi (ya da tavuk)
200 gr margarin
200 gr tereyag
750 gr pirinc
5 adet yufka

HAZIRLANISI
Tavugu haslayip suyunu bir kaba koyun. Etleri parcalara bolun. Yufkalari erittiginiz margarinle yaglayip, firin tepsisine dizin. Uzeri kizarincaya dek firinda pisirin. Firindan cikardiginiz boregi 10 dakika beklettikten sonra, sicak tavuk suyu ile haslayin. Tavuk suyu boregin uzerini biraz asmalidir. Tepsinin agzini kapatip, suyu iyice cekilene dek bekletin. Pirincleri bir saat kadar tuzlu sicak suda birakin, sonra bir tencerede yagi eritip 10 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu bire birbucuk olcusuyle koyup, agir ateste pisirin ve demlenmeye birakin. Daha sonra sicak olarak, tepsideki tavuk suyu ile islatilmis yufkalarin uzerine yayin. Haslanmis tavuk parcalarini, tereyaginda hafifce kizartip, pilavin uzerine yayin ve sicak olarak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz