Yuvarlama

MALZEMELER
500 gr parca kuzu eti
250 gr cig koftelik kiyma
2 su bardagi pirinc
1 su bardagi nohut (Geceden islatilip pisirilmis)
1 kg suzme yogurt
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz
1 adet yumurta
1 corba kasigi tereyagi
1/2 cay kasigi nane

HAZIRLANISI
Pirinci islatip yikadiktan sonra robottan gecirin Ardindan pirinci cig koftelik et, tuz ve karabiberle iyice yogurun. Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sivi yag ile yaglayin. Hamurdan kucuk parcalar kopararak nohut iriliginde yuvarlayin.Yuvarlama islemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 tasim kaynatip suzgece bosaltin. Eti, ara ara kopugunu alarak haslayin ve haslanmis nohutu ekleyin. Et yumusayinca, yuvarlamalari ekleyin. Yogurdu mikserde bir yumurtayla cirpin. Yavas yavas karistirarak yemege yedirin. Uzerine kizdirilmis tereyagi ve nane dokun.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz