MALZEMELER
1 kilo kusbasi dogranmis beyaz etli tavuk
1 demet yesil sogan
3 adet yesil biber
3 kasik margarin
4 adet patlican
1 kasik un
2 su bardagi sut
150 gram kasar
HAZIRLANISI
1 kasik margarin tencereye konur. Iri dogranmis yesil sogan, yesil biber hafifce cevrilir. Tavuklar da icine atilir ve harli ateste 10 dakika kadar cevrilir. Bu arada tavuklar su biraktigi icin tencerenin kapagi kapanmaz ve tavuklarin suyunu cekmesi saglanir. Diger tarafta patlicanlar ya firin tepsisinde veya ates uzerinde kozlenir. Ote yandan bir tencerede yag eritilir. Bir kasik un yaga ilave edilip unun topak topak olmamasi icin kisik ateste yavas yavas cevrilir. Uzerine 2 su bardagi un ilave edilir ve karistirmaya devam edilir. Kozlenen patlicanlar bu sosun icine atilir ve cevirmeye devam edilir. Begendi koyulasinca tencerenin alti kapatilir. Kenarlari yuksek bir payreks kaba tavuklar dosenir. Uzerine ilik olarak veya sogutulmus begendi ilave edilir. En uste rendelenmis kasar serpilerek 180 derecede kasar peyniri kizarana kadar pisirilir.