Kabili pilavi

MALZEMELER
4 corba kasigi margarin
1 kg kemikli koyun eti
6 su bardagi pirinc
4 adet buyuk sogan
200 gr kuru uzum
1/2 kg havuc
1 cay kasigi karabiber
1 corba kasigi tuz

HAZIRLANISI
Soganlari kalinca rendeleyin, yagda koyu pembe olana dek kavurun. Etleri ilave edip, bir sure beraberce kavurun. Ardindan sicak su, tuz ve karabiberi ilave edip orta ateste 30 dakika pisirin. Havuclari yarim parmak kalinliginda boylamasina kesip, yagda cevirerek kizartin, suzup bir kenarda bekletin. Uzumleri cok az yagda hafifce kavurun, suzup bir yanda bekletin. Pirincleri ayiklayip, iyice yikayin, suzup pismis etin suyuna katin. Ezmeden agir agir karistirin, demlenmeye birakmadan once bir kenarda beklettiginiz havuc ve uzumleri kenarlara dizin. Cok hafif ateste, yarim saat kadar demlendirin. Servis yapmadan once uzerini havuc ve uzumlerle susleyin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz