Mantarli bezelyeli pilav
MALZEMELER
500 gr. taze bezelye
500 gr. mantar
1 demet dereotu
2 bardak jasmin pirinc
1,5 bardak sicak su
tereyag
tuz
karabiber
HAZIRLANISI
Bezelyeler ayiklanip yikanir, haslanir.Yikanip dogranmis mantarlar yagsiz tavada 10 dakika sote edilir. Pilav tenceresine haslanan bezelyeler ve sote edilmis mantarlar, ayiklanip yikanmis pirinc, cok ince kiyilmis dereotu, tereyag, tuz ve karabiber konup 2-3 dakika cevrilerek kavurulur. Sicak su ilavesi ile 20 dakika kadar kisik ateste pisirilir. Alti kapatilir, kapagin altina birkac adet kagit havlu konularak 15 dakika kadar demlemeye birakilir. (Tavuk yemeklerinin yaninda servis yapabilirsiniz, hem cok lezzetli, hem de cok hafiftir).
Afiyet Olsun!