Pesemen soslu tavuk

MALZEMELER
400 gr but
100 gr un
400 gr yogut
2 adet yumurta sarisi
50 gr tereyagi
cicek yagi
1 adet havuc
1 adet limon
1 lt su
yeteri kadar tuz
100 gr sut

HAZIRLANISI
Ilk olarak tavuklar haslanip (yaklasik 30 dak) firin tepsisine cikarilir. Derin bir tencerede, tereyagi ile cicek yagi eritilip un ile kavrulur. 5-10 dak. sogumaya birakilir. Ayri bir kapta yumurta sarisi, yogurt, limon ve sut cirpilir. Hazirlamis oldugumuz sos kavrulmus unun uzerine ilave edilir ve tavuk suyu yavas yavas yedirilir. Ocagin uzerine alinarak 10 dak. karistirilarak kaynatilir. Hazirlamis oldugunuz besamel sosu firin tepsisindeki tavuklara ilave edilir. Havuc ince rendelenerek uzerine serpilir ve firina surulur. (15-20 dak)

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz