Sebzeli hint pilavi

MALZEMELER
350-400 gr Amerikan pirinci
3,5-4 su bardagi kaynar su
2-3 yemek kasigi sivi yag
Yarim yemek kasigi tereyagi
Yarim tatli kasigi toz zencefil
Yarim tatli kasigi toz zerdecal
1-2 adet pure haline getirilmis aci yesil biber
2 yemek kasigi bezelye (tepeleme)
2 yemek kasigi dogranmis yesil fasulye (tepeleme)
2 yemek kasigi kucuk kupler halinde dogranmis havuc (tepeleme)
2 adet domates (kabuklari soyulmus ve kucuk kupler halinde dogranmis)
Yeterince tuz
Yarim demet ince dogranmis maydonoz
Koku verici

Baharat torbasinin malzemeleri ve hazirlanisi:
2 adet karanfil
1 tatli kasigi tane kimyon
Yarim tatli kasigi sogan ve sarmisak tozu yoksa bir yemek kasigi dogranmis sogan
l-2 dis dovulmus sarimsak
1 tatli kasigi ogutulmus kakule
Kucuk bir parca cubuk tarcin 1-2 defne yapragi
Tum malzeme kanstirilir ve temiz bir torba icine konup, agzi sikica baglanir ve tencereye asabilmek icin ipi uzun tutulur.


HAZIRLANISI
Pirinc yikanir, 15 dakika suda bekletilip suzulur. Zerdecal, yesil biber birbiri ile kanstirilir ve bu karisim isitilmis yagda kokulari iyice ortaya ciksin diye kisa bir sure kavrulur. Tum sebzeler katilir ve 4-5 dakika tumu bir arada kavrulur. Pirinc eklenir, pembelesinceye kadar kavrulur, uzerine tuz katilmis sicak su konur. Baharat torbasi tencerenin icine asilir ve tencerenin kapagi kapatilir. Fokurdamaya baslayinca alti kisilir. Pirinc suyu tamamen cekmesine yakin baharat torbasi alinir. Suyun tamamen cekmesi beklenir,ince dogranmis maydonoz serpilir ve servise kadar bir sure dinlendirilir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz