Anali kizli
MALZEMELER
500 gr cigkoftelik kiyma
250 gr az yagli kiyma
1 kg kemikli kuzu eti
100 gr iri cekilmis ceviz
300 gr nohut
1/2 kg koftelik bulgur
3 adet buyuk sogan
1 corba kasigi domates salcasi
1 corba kasigi tereyagi
2 adet limon
1 corba kasigi nane
1 cay kasigi tuz

HAZIRLANISI
Aksamdan islatilmis nohut, et, biber, domates salcasi ve kup seklinde dogranmis 1 adet sogani bir tencereye alin. Uzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pisirin. Baska bir kapta az yagli kiymayi suyunu birakincaya kadar kavurun. Kup seklinde kesilmis 2 adet sogani da kiymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve sogumaya birakin. Cigkoftelik kiyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kivamina gelecek sekilde yogurun. Hazirladiginiz bu harcin bir kismini ayirdiktan sonra misket buyuklugunde kofteler yapin. Kalan kismindan ceviz buyuklugunde parcalar kopartarak icini oyduktan sonra icli kofte yapar gibi icine cevizli harctan ilave ederek kapatin. Kofteleri bir suzgece alin. Icinde su kaynayan bir tencereye bu suzgeci yerlestirin. Bir sure hasladiktan sonra, daha once hazirlamis oldugunuz salcali et suyuna suzerek alin. 2 limonun suyunu sikin. Tereyagini eritin, naneyi yagda biraz cevirin ve yemeginizin uzerine doktukten sonra servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz