Armut marmelati

MALZEMELER
1.200 gr armut
600 gr toz seker
karanfil

HAZIRLANISI
Armutlari yikayip, dort esit parcaya bolun. Cekirdekleri cikarip, cekirdek yataklarini temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkac adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapagini kapatip orta atese oturtun. Armutlar sularini salip tekrar cekmeye basladiklarinda tencereyi atesten alin. Armutlari tahta bir kasik yardimiyla bastirarak ezip, suzgecten gecirin. Armutlara sekeri katin ve tekrar tencereye alip orta atese oturtun. Tahta bir kasikla karistirarak, marmelat kivamina buluncaya dek kaynatin. Sonra atesten alin ve sogumaya birakin. Ilindiginda kuru cam kavanozlara bosaltin, sogudugunda kavanozlarin kapaklarini kapatip, serin bir yerde muhafaza edin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz