Aycicek yagi bakla
MALZEMELER
1 kilo bakla
1 bas sogan
1 demet dereotu
1 corba kasigi un
1 corba kasigi toz seker
1 adet limon
Yarim su bardagi aycicek yagi
Yeterince tuz
HAZIRLANISI
Baklalari iyice ayiklayip yikadiktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla ogusturarak kevgirde birakin. Centilmis sogani aycicek yaginda hafifce oldurun. Bir kasik unu su ile karistirip soganlara katin, baklalarin ustunden bir su gecirip, fazla limonu akittiktan sonra tencereye ilave edin. Bir bardak suda erittiginiz sekeri de buna ekleyin. Tuzunu ilave edip, karistirdiktan sonra tencerenin kapagini kapayin ve kisik ateste, kapagi bir daha acmadan pisirin. Tencereyi atesten almadan iki dakika once kiyilmis dereotunu serpin
Afiyet Olsun!