Bademli pilav

MALZEMELER
1 tavugun gogus kismi
2 su bardagi pirinc
2 avuc cig badem ici
4 su bardagi tavuk suyu
1 yemek kasigi kus uzumu
100 gr tereyag (ya da margarin)
1 tatli kasigi cam fistigi
karabiber
tuz

Hamur malzemesi :
125 gr margarin
3 su bardagi un
2 adet yumurta


HAZIRLANISI
Tavuk gogsunu ufak bir tencerede biraz su ile pisirin. Bademleri kaynar suda haslayip kabuklarini soyun. Bir kasik yagda cam fistiklanyla beraber kavurun. Tencerede yagi eritin, ayiklayip yikadiginiz pirinci bu yaga ilave edip 5 dakika kavurun. Kavurdugunuz pirince kus uzumu, cam fistigi, tuz ve bademleri katip bir kez kariristirdiktan sonra sicak tavuk suyunu ilave edin, once harli sonra kisik ateste pisirin. Pilav pistikten sonra bir sure, lapa olmamasi icin demlenmeye birakin.
Hamurun hazirlanisi :
125 gr margarine yumurta, tuz ve su ilave edip hamur yapin. Bu hamuru merdane yardimi ile 2-3 mm kalinliginda acin. Yagladginiz payreks bir kaba kenarlanndan hamur sarkacak bicimde yerlestirin. Demlenmeye biraktiginiz pilavin kapagini acip karabiber ve sicak tavuk parcalarini ilave edip tahta bir kasikla karistirin. Hazirladiginiz ic pilavi, hamur doseli bir kaba bosaltilip, sekil alinasi icin uzerine hafifce bastirip, sikistirin. Sarkan hamurlari uzerine kapatip orta harareti firinda hamur kizarana dek pisirin. Daha sonra cikarip, ters cevirerek servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz