Borek corbasi
MALZEMELER
250 gr az yagli kiyma
500 gr kemikli et
2 su bardagi un
2 su bardagi suzme yogurt
1 adet yumurta
1 adet sogan
1 tatli kasigi salca
2 corba kasigi tereyagi
1 cay kasigi nane
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz


HAZIRLANISI
Nohutu geceden islatin. Sogani yemeklik dograyin,1 kasik tereyaginda pembelestirin. Kiymayi ilave ederek kavurun. Baska bir kapta un ve tuzu karistirip ortasini cukurlastirin. Kavrulmus kiymayi ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapin. Hamuru merdane ile acin ancak cok ince olmamali. Ucgen seklinde katlandiginda bir nohut buyuklugunde olacak sekilde kucuk kareler kesin. Tepsiye alin ve yaklasik 6-6,5 saat kurumaya birakin. Geceden islattiginiz nohuta eti ekleyerek iyice pisirin. Hazirladiginiz hamurlari ekleyip 10-15 dakika daha kaynatin. Baska bir kabin icinde suzme yogurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile cirpin. 2 dakika kadar kaynattiktan sonra diger tarafta pismis olan corbaya ilave edin. Cok az yagda salca ve naneyi ezin. Yemegin uzerine karabiberle birlikte gezdirin. Sicak olarak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz