Bulgurlu-cevizli borek
MALZEMELER
3 yufka
250 gr kiyma
1 cay bardagi ince bulgur
2 orta boy sogan
3/4 cay bardagi cekilmis ceviz ici
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Yufkalari islatmak icin:
5-6 kasik eritilmis margarin
5-6 kasik yogurt

HAZIRLANISI
Sogani ince ince dograyin. kiyma ile cok az yagda pembelesene kadar kavurun. Ayri bir kapta bulgura, 1 kahve fincani su katin. Atesi kapatip bulgurun sismesini bekleyin. Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin. Yufkalari 4 esit serit seklinde kesin. Yogurt-Margarin karisimi ile islatin. Uzun seritlerin ucunu 10 cm kadar kendi uzerinde katlayip iki kat yapin. Kalin olan bu kisma bulgurlu ici yerlestirin. Dokulmemesi icin iki ucunu siki bir sekilde iceriye katlayin ve rulo seklinde sarin. Uzerini tekrar yogurt sosuyla islatacaginiz rulo borekleri galeta ununa bulayip firin tepsisine dizin ve onceden isitilmis firinda 25-30 dakika kizartin.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz