Ciger sarma
MALZEMELER
1 adet kuzu cigeri
1 adet kuzu ic gomlegi
1 cay bardagi pirinc
2 cay kasigi nane
1 adet sogan
1 yemek kasigi yag
1/2 yemek kasigi salca
1 cay kasigi karabiber
2 cay kasigi tuz

HAZIRLANISI
Kuzu cigerini kus basi dograyip, kaninin cikmasi icin yarim saat kadar suda bekletin. Ic gomlegin yagini yikayip, kucuk bir tepsiye koyarak uzerine sicak su dokun, ici hazirlanana dek bir kadarda bekletin. Bu arada ince dogranmis sogani bir kasik yag ile kavurun, uzerine kucuk dogranmis ciger parcalarini ilave edin ve bes dakika devamli kanstinlarak kavurun. Daha sonra yikanmis pirinci katin, bir iki defa daha cevrin, bir cay bardagi su ve tuz ilave edip, hafif ateste suyunu cekene dek pisirin. Nane ve karabiber koyup karistin. Kuzu ic gomlegi bicakla, 10-15 santimlik kare seklinde bohcalara bolun. Herbir parcaya, hazirladiginiz cigerli pilavdan alacagi kadar koyup, disari tasmayacak sekilde uclarini toplayip kapatin. Kapatilan kisimlar alta gelecek sekilde bir cam tepsiye dizin ve uzerine salca surup sicak firinda on dakika pisirin. Sicak olarak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz