Dalyan kofte
MALZEMELER
1 kilo az yagli kiyma
2 adet sogan
2 yumurta
Bayatlatilmis yarim ekmek ici
Tuz, karabiber
1 kutu bezelye
2 adet havuc
2 adet domates
1 cay fincani un
HAZIRLANISI
Kiyma, sogan, biber, 2 yumurta, bayat ekmek iyice yogurulur el yardimiyla 2 cm kalinliginda kare seklinde acilir. Icine haslanmis bezelye, 1-2 dakika haslanip kabuklari soyulmus ve ufak kupler halinde dogranmis havuc konur ve rulo seklinde sarilir. Dikdortgen seklindeki bir payreks kaba konur ve 170 derecedeki firinda 40 dakika kadar pisirilir. Pistikten sonra altina biriken su alinir. Rendelenmis domates hafifce pisirilip uzerine koftenin suyu ve un ilave edilir. Boza kivaminda bir sos elde edilir. Servis yapilacagi zaman koftenin uzerine bu sos dokulur. Arzuya gore haslanmis yumurta ile garnitur yapilabilir ve sicak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun!