Elma marmelati
MALZEMELER
1.5 kg elma
250 gr toz seker
1 adet cubuk tarcin
HAZIRLANISI
Elmalari yikayip, dort esit parcaya bolun. Cekirdekleri cikarip, cekirdek yataklarini temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve tarcin koyduktan sonra tencerenin kapagini kapatip orta atese oturtun. Elmalar sularini salip tekrar cekmeye basladiklarinda tencereyi atesten alin. Elmalari tahta bir kasik yardimiyla bastirarak ezip, suzgecten gecirin. Elmalara sekeri katin ve tekrar tencereye alip orta atese oturtun. Tahta bir kasikla karistirarak, marmelat kivamina buluncaya dek kaynatin. Sonra atesten alin ve sogumaya birakin. Ilindiginda kuru cam kavanozlara bosaltin, sogudugunda kavanozlarin kapaklarini kapatip, serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet Olsun!