Firinda besamel soslu tavuk

MALZEMELER
750 gr tavuk eti (gogus)
750 gr havuc
750 gr patates
750 gr bezelye
besamel sos icin malzeme :
1 litre sut
1,5 corba kasigi kori (baharat)
1 su bardagi un
150 gr margarin
karabiber
tuz
200 gr kasar peynir

HAZIRLANISI
Patatesleri ve havucu kup kup dograyip haslayin. Tavugu haslayip didikleyin, bezelye konserve ise haslanmasina gerek yok. Bu malzemelerin hepsini harmanlayip bir kapta bekletin. besamel sosun yapilisi : Tencereye yagi koyun unuda ilave edip kavurun, sutu yavas yavas ilave edin karistirarak top olmasini onleyin. Koriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karistin 5 dakika bu sekilde pisirin. Besamel sosunu daha once hazirlamis oldugunuz karisima dokun. Bir tepsiye karistirip yayin. Uzerine kasar peynirini rendeleyip daha once kizdirmis oldugunuz firina koyun ve uzeri kizarana kadar pisirin. Sicak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz