Firinda ispanakli patates

MALZEMELER
1 kg Patates
1 kg ispanak
1 Kavanoz Konserve Mantar veya 250 gr. Taze Mantar
100 gr Kasar Peyniri
miktari istege bagli aci pul biber, tuz, karabiber ve feslegen
yarim su bardagi sivi yag

HAZIRLANISI
Once patatesler bol suda haslanir ve kabuklari soyulur, daha sonra bu patatesler halka halka dogranarak (bas parmak kalinliginda) bir Borcam tepsiye yanyana dizilir. Diger taraftan bir tencerede sivi yag kizdirilir ve cok iyi yikanip ince ince dogranmis ispanaklar bu yagda oldurulur. Ispanaklar biraz kavrulduktan sonra yikanmis mantarlar kucuk kucuk dogranarak ispanaklarin icine atilir ve iki bardak su ilavesiyle pismeye birakilir. Bu arada pisen ipanak ve mantarimizin icine baharatlarimizi katabiliriz. Son olarak ispanak ve mantar karisimi Borcamin icindeki patatesleri uzerine yayilir ve ustune rendelenmis kasar peyniri serpilerek 200dercede isinmis olan firinda uzerindeki peynir eriyene kadar pisirilir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz