Galasos
MALZEMELER
250 gr.yesil mercimek,
200 gr.tereyagi,
1/2 kg.kiyma,
1 adet sogan (irice),
2 kasik salca,
250 gr. gurut (kurutulmus ayran suzmesi)
veya yogurt suzmesi

HAZIRLANISI
Mercimek, et, sogan, salca ve yag biraz su konularak, mercimek suyu cekinceye kadar pisirilir. Diger taraftan gurut (kurutulmus ayran suzmesi) veya yogurt suzmesi sulu bir kivama gelinceye kadar sicak suyla ezilerek kaynama noktasina kadar isitilir. Kaynamasina ozen gosterilir, kaynama olursa cokelek haline gelir ve kullanilamaz. Hazirlanan bu eriyik onceden tabaga dogranan bayat ekmekler uzerine dokulur. Uzerine de bol yagli mercimek ilave edilerek servise sunulur.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz