Havuclu ve bezelyeli pilav
MALZEMELER
2 su bardagii pirinc
3,5 su bardagi tavuk suyu
1 yemek kasigi margarin
2/3 bardak konserve bezelye
2 orta boy havuc
1/2 demet dereotu
1/2 cay kasigi safran
yeterince tuz
HAZIRLANISI
Pirincleri ilik suda yarim saat bekletin. Bu arada havuclari tavla zari iriliginde kup kup dograyin ve iyice yumusamadan haslayin. Bir kenarda suzulup sogumasi icin bekletin. 3 su bardagi tavuk suyunu genisce bir tencerede kaynatin. Tuzunu, margarini ve safrani
ekleyip, pirincleri iyice nisastasi gidene kadar yikayip suzdukten sonra kaynayan suya birakin. Tahta kasikla 1-2 kere dondurup 1-2 tasim
kaynattiktan sonra altini kisin. Pirincler suyunu cekince bir defa demir yemek kasigi ile karistirip ortasina kasigi dik olarak saplayin eger dik durursa pilavin altini sondurun. Kup havuclari, bezelyeleri ve kiyilmis dereotlarini
pilavin ustune koyup demlenmesi icin 15 dakika
bekleyin. Bu arada tencerenin kapagini fazla acik tutmamaniz gerekiyor. Dinlenme suresi sonunda yine demir yemek kasigi ile harmanlayip servis tabagina alin. Dilerseniz karabiber ile tatlandirip, cacikla servis edin.
Afiyet Olsun!