Hollandez sos

MALZEMELER
10 kisilik
10 adet ezilmis tane karabiber
1 corba kasigi ince kiyilmis sogan
1 kahve fincani sirke
2 corba kasigi su
4 yumurta sarisi
500 gr eritilmis suyu alinmis tereyagi
tuz
limon suyu

HAZIRLANISI
Sogani karabiberi ve sirkeyi agir ateste, sirke dibinde az bir miktar kalincaya kadar kaynatin. Ilk sicakligi gecince icine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarisini ekleyin. Cirpma teli ile dikkatlice ve devamli karistirin, yumurta iyice kabarip koyulasmali ama pismemelidir. Yumurta parcalari top top kalmali, kaybolmamalidir. Sonra tereyagini ip gibi akitarak yumurtaya karistirin, yedirin. Ince suzgecten gecirip kullanin.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos cok koyulasmasin sonra kesilir. Yag ilik olmalidir, soguk olursa sos kesilir. Ayrica ilik yerde korunmalidir yoksa sos kesilebilir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz