Icli tavuk

MALZEMELER
1 adet tavuk
1 tane tavuk cigeri, kucuk dogranmis
2.5 su bardagi pirinc
1 dis sarmisak, dovulmus
3 corba kasigi margarin
3 corba kasigi camfistigi
1 corba kasigi salca
2.5 su bardagi su
3 corba kasigi kusuzumu
karabiber, tuz

HAZIRLANISI
Tavuga 2 su bardagi su ve tuz ekleyerek kisik ateste yaklasik 35 dakika pisirin. Tavugun seklini bozmadan; gogusten boyuna dogru kesip gogus ve sirt kemiklerini, butlarin ic kisimlarindan kesip bacak kemiklerini cikarin. Erittiginiz margarine ciger ve fistigi ekleyin. Fistiklar pembelesince pirinci ilave edin birkac kez karistirin. Tavuk suyunun miktarina gore sicak su ilave ederek olcuyu 2.5 su bardagina tamamlayin ve pirince ekleyin. Tuz ve kus uzumu de katarak kisik ateste, pirinc suyunu cekene kadar, 20 dakika kadar pisirin. Pilava karabiber serperek koyup 20 dakika dinlendirin. Gerekli miktarda pilavi tavugun icine doldurun, firin tepsisine ters cevirerek oturtun. Az miktar suda ezdiginiz salcaya, sarmisagi da ekleyerek tavugun ustune surun. 150? C'ye issitiginiz firinda uzeri kizarincaya kadar (20-25 dakika) pisirin. Kalan pilavi da servis tabagina ekleyerek tavugu servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz