Ic pilavli tavuk

MALZEMELER
1 butun tavuk (irice)
100 gram dolmalik fistik
100 gram dolmalik uzum
1 yemek kasigi yenibahar
1 adet sogan
Yeterince tuz, karabiber
2 kasik tereyagi
2 su bardagi pirinc

HAZIRLANISI
Bir tencereye yag, fistiklar, ince kiyilmis sogan konulup yag ile beraber 1-2 dakika cevrilir. Ayiklanip yikanmis pirinc ilave edilip 1-2 defa cevrilir. Uzerine uzum, yenibahar eklenir. Sadece 1 su bardagi su koyulur. Tuz ilave edilir ve pilav yari pismis olarak atesin alti kapatilir. Diger tarafta yikanmis, temizlenmis tavuk atese dayanikli firin posetine konulur. Icine ve etrafina yari pismis pilav doldurulur. Posetin agzi kapatilir ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavugun ustu kizarip pilav tavugun suyunu cekinceye kadar kizartilir. Pistikten sonra firindan cikartilir, poset bir makas yardimiyla kesilerek alinir ve sicak olarak servis yapilir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz