Irmik mantisi
MALZEMELER
500 gr paket irmik
1 adet yumurta
250 gr kiyma
2 adet sogan
un
yogurt
tereyag
2 dis sarmisak
kirmizi biber
karabiber
tuz

HAZIRLANISI
Irmigi bir kaba koyup yeterli miktarda tuz ve su ile kulak memesi kivaminda yogurun, uzerini ortup, dinlenmeye birakin. Diger yanda soganlari ayiklayip, rendeleyin. Tuz ve karabiber katip icine bir yumurta kirin ve kiyma ile karistirin. Sarmisakli yogurdu hazirlayip bir kenara kaldirin. Dinlendirdiginiz hamuru pazilara ayirin, altina ve ustune un koyup acin, karelere bolun, her kareye yeterli miktarda kiyma koyduktan sonra ucgen seklinde kapatin. Kaynayan tuzlu suya hamurlari atin, on dakika kapagi acik olarak kaynatin. Suzgecle servis tabagina alin, uzerine biraz yag dokup karistirin. Servis yapacaginiz zaman, once hazriladiginiz sarmisakli yogurdu, uzerine de kirmizi biberli eritilmis yagi dokun.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz