Iskembe Corbasi
MALZEMELER
1 adet dana iskembesi
1 adet yumurta
yarim limon
sarmisak
sirke
tuz

HAZIRLANISI
Yarim kilo dana kemigini kaynatin, kopuklerini delikli bir kepce ile alin. Iskembeden ayrilan uc buyuk parcayi, kemiklerin icine atin. Yumusacik oluncaya dek kaynatin. Pisince kemikleri cikarip, atin. Soguduktan sonra iskembeleri bicak yardimiyla ince ince kiyin. Bir kaseye iki yemek kasigi dolusu un, yarim su bardagi soguk su koyup bulamac haline gelinceye kadar karistirin. Sonra kemigin sicak suyundan iki kepce ilave edin ve dogradiginiz iskembelerle beraber et suyuna katip pisirin. Icilecek kivama geldiginde atesten alin. Et suyunda cirpilmis bir yumurta sarisini corbaya ilave edin.Bir yemek kasigi tereyagi eritin, biraz soguduktan sonra toz kirmizi biberi ilave edip, corbanin uzerine gezdirin. 3-4 dis ezilmis sannisaga bir miktar sirke ve yarim limon sikip, servis yapin.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz