Ispanakli borek
MALZEMELER
4 yufka
1 bas sogan
1/2 kg ispanak
10 adet mantar
1 su bardagi su
1 yumurta sarisi
1/2 paket margarin
1 cay bardagi sivi yag
tuz, karabiber

HAZIRLANISI
Bir yufkayi yayip, eritilmis margarini ve suyu fircayla yufkanin her tarafina surun. Yufkanin karsilikli iki kenarini ust uste gelecek sekilde kapatip, kat yerlerine yag ve su surun. Kalan kenarlari katlayin. Kat yerlerini yaglayin. Elde ettiginiz kareyi arti seklinde kesip, dort ufak kare elde edin. Karelerin orta yerine ispanakli harctan koyun. Zarf seklinde kapatin. Tum yufkalari bu sekilde bitirin. Borekleri ters cevirip, yaglanmis tepsiye dizdikten sonra uzerine yumurta sarisi surun. Ispanagi bol su ile yikayip, tuzlu suda haslayin. C?karip, fazla sularini suzdukten sonra dograyin. Yagi bir tencereye koyup, icine yemeklik dogranmis sogani katin. Soganlar pembelestiginde dogranmis mantarlari, tuzu ve karabiberi ilave edin. Kiyilmis ispanagi katip,biraz cevirin. Kasar peyniri rendesini de ilave edip, ocaktan alin. Sogumaya birakin.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz