Kabakli lazanya

MALZEMELER
1 paket lazanya (500 gr.)
4 adet kabak
2 dal taze sogan
2 cay kasigi siviyag
1 su bardagi rende kasar
tuz
karabiber

yesil sos icin:
1 demet maydonoz
2 dis sarimsak
3 cay kasigi dolmalik fistik
1 cay bardagi zeytinyagi
3 cay kasigi rende kasar
tuz
karabiber

besamel sos icin :
1 kahve fincani margarin
1 kahve fincani un
2 su bardagi sut
tuz
karabiber

HAZIRLANISI
Lazanyalari tuz ve siviyag ilave edilmis bol suda haslayin. Kabaklari kucuk kupler halinde, taze soganlari ince ince dograyin. Kizgin yagda kabak ve soganlari kavurun,tuz karabiber ekleyip atesten alin.
-Yesil sosu hazirlamak icin :
Maydonoz,sarimsak ve dolmalik fistigi rondoda cekin, zeytinyagi, kasar peyniri, tuz, karabiber ekleyip karistirin. Krema kivamini al?ncaya dek karistirmaya devam edin.
-Besamel sosu hazirlamak icin : Margarini tavada eritin,unu ekleyip pembelestirin. Sutu azar azar ilave edin surekli karistirarak koyulasana dek pisirin. Tuz ve karabiber ekleyip atesten alin.
Lazanyalari suzun, yaglanmis kaliba bir sira lazanya dizip uzerine sirasiyla yesil sos, kabakli karisim, besamel sos ve kasar peynirini yayin. Malzeme bitinceye dek bu islemi surdurun. 180 derecelik firinda pisirin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz