Kabak patates calkalama

MALZEMELER
4 adet orta boy kabak
4 adet iri boy patates
1 bas sarmisak
1 kahve fincani zeytinyagi
2 yemek kasigi taze biberiye yapragi
2 yemek kasigi kekik (tercihan taze)
1 tatli kasigi karabiber (mumkunse taze cekilmis)
1 corba kasigi kus uzumu
1 tatli kasigi tuz

calkama icin :
1 cay bardagi un
1 cay bardagi su
1 kahve fincani zeytinyagi
1 yemek kasigi limon suyu
1 kahve kasigi tuz
1 tatli kasigi kirmizi pul biber

HAZIRLANISI
Kabaklari ve patatesleri ayiklayip yikayin. Patatesleri boylamasina ikiye bolun ardindan kabaklari da patatesleri de butunlugu bozulmadan enlemesine 2 ser mm kalinliginda dilimleyin ve tumu bir sira kabak bir sira patates olacak sekilde yaglanmis firin kabina yan yana siralayin. Uzerlerine parmakla hafifce bastirarak firin kabi icerisinde meyillenmesini saglayin. Siralar?n aralarina bir bas sarmisagi dislere ayirip yerlestirin, uzerlerine zeytinyagi, tuz, kekik ve biberiyeleri gezdirin. Karabiberi serpin.Yikanmis ve ayiklanmis kus uzumlerini aralara serpistirin. Firin kabinin uzerini ortmeden, daha onceden 200 derecede isitilmis firina verin. Kabak ve Patatesler firinlan?rken, calkama malzemelerini karistirip cirparak hazirlayin. Yaklasik 40 dakika sonra firindan kabi alin ve uzerine hazirlamis oldugunuz calkama malzemesini gezdirerek dokun ve tekrar kabi firina verin. 10 -15 dakika sonra kabi firindan cikartin, uzerini taze biberiye yapraklari ile susleyerek, sogumadan servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz