Kalamar tava

MALZEMELER
250 Gr Temizlenmis ve dogranmis kalamar
1 su bardagi sut
1 Su bardagi un
Karabiber
Tuz
Kizartma yagi
TARATOR ICIN
1/2 Bayat ekmek ici
1/2 Su bardagi ceviz ici
2 Dis sarmisak (ezilmis)
1/2 Limon suyu
1/2 Su bardagi su
Tuz
Kirmizibiber

HAZIRLANISI
Temizlenmis ve dogranmis kalamarlari tuzlayip biberledikten sonra bir kabin icersine alin. Uzerini ortecek kadar sut koyup iki saat bekletin. Sutun icinden cikattiktan sonra una bulayin. Uzerine un serptiginiz tepsiye dizin. Yagi tavada isitin. Kalamarlari kizgin yagda altin rengini alana kadar kizartin ve havlu kagit uzerine alin. Fazla yagini biraktiktan sonra servis tabagina alip tarator sos ile servis yapin.
TARATOR SOS
Mutfak robotunun icerisine kiyilmis ceviz icini, islatilmis ekmegi, limon suyunu, sarmisagi, suyu ve kirmizibiberi koyup yogurt kivamina gelinceye kadar karistirin. Sos kabinin icerisine alin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz