Kalkan haslama Hollandez

MALZEMELER
4 kisi icin
8 dilim kalkan baligi
1/2 su bardagi sut
1 corba kasigi tuz
10 su bardagi su
Sos icin:
10 adet ezilmis tane karabiber
1 corba kasigi ince kiyilmis sogan
1 kahve fincani sirke
2 corba kasigi su
4 yumurta sarisi
500 gr eritilmis suyu alinmis tereyagi
1/4 tatli kasigi tuz
1/2 limonun suyu

HAZIRLANISI
Su, tuz ve sutu bir tencereye koyup bir kere kaynatin. Baliklari ekleyip agir agir kaynatarak 15 dakika haslayip bir kevgirle bir balik kabina koyarak icine biraz suyundan koyun. Balik kabi yoksa bir guvece veya ograten tabagina koyup uzerine biraz suyundan koyarak servis edin. Yaninda hollandez sos servis edin. Sosun hazirlanisi: Sogani karabiberi ve sirkeyi agir ateste, sirke dibinde az bir miktar kalincaya kadar kaynatin. Ilk sicakligi gecince icine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarisini ekleyin. Cirpma teli ile dikkatlice ve devamli karistirin, yumurta iyice kabarip koyulasmali ama pismemelidir. Yumurta parcalari top top kalmali, kaybolmamalidir. Sonra tereyagini ip gibi akitarak yumurtaya karistirin, yedirin. Ince suzgecten gecirip kullanin.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos cok koyulasmasin sonra kesilir. Yag ilik olmalidir, soguk olursa sos kesilir. Ayrica ilik yerde korunmalidir yoksa sos kesilebilir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz