Kayisi marmelati

MALZEMELER
1 kg seker
1 kg kuru kayisi
1 adet limonun suyu

HAZIRLANISI
Kayisilari bol suda iyice yikayin, bir tencereye koyun ve kayisilarin uzerini biraz asacak kadar kadar su katip, meyveler yumusayincaya dek kaynatin. Pisirme islemi sirasinda kayisilari birkac kez karistirin ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin. Kayisilar iyice yumusadiklarinda atesten alin, ezip, kevgirden gecirin. Elde ettiginizi kayisi ezmesini, tencereye koyun. Sekeri, pismekte olan ezmeye azar azar ilave edin ve marmelati devamli olarak kariistirin. Marmelat kivamini bulmak uzereyken bir adet limonun suyunu tencereye bosaltin. Iki dakika sonra tencere atesten alin ve marmelat sicakken, kuru kavanozlara doldurun, sogudugunda serin bir yerde saklayin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz