Kefal pilaki
MALZEMELER
2 kg kefal baligi
250 gr zeytinyagi
1 demet maydanoz
2 su bardagi su
l adet sarimsak
5 adet patates
5 adet domates
2 adet kereviz
2 adet sogan
5 adet havuc
1 adet limon
karabiber
kekik
tuz
HAZIRLANISI
Soganlari temizleyip, piyaz olarak kesin, sarimsak, ufak parcalar halinde dogranmis havuc ve zeytinyag ile beraber tencerede 15 dakika kaynattiktan sonra 2 su bardagi sicak su ilave edin, tuz ve biber koyup havuclar pisinceye dek kaynatin. Patatesleri soyup, kucuk kucuk dograyin ve havuclarin uzerine koyun. Buna bir parmak kalinliginda kestiginiz balik, kabuklarinini soyduktan sonra cekirdeklerini cikarip ufak ufak dogradiginiz domates, halka halka kestiginiz limon, maydanoz ve biraz kekik ilave edip, tekrar yarim saat kaynatin ve servis tabagina alin. Soguduktan sonra servis yapin.
Afiyet Olsun!