Kereviz corbasi
MALZEMELER
2 adet kereviz
3 adet havuc
1,5 litre su (yaklasik 6 bardak)
3 kasik un
1 sogan
2 kasik margarin
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANISI
Yag hafifce eritilir. Icine ince dogranmis sogan ilave edilir. Birkac kez cevrilir. Uzerine yikanmis ayiklanmis ve ufak ufak dogranmis kereviz ve havuclar ilave edilir. 1-2 kez daha cevrilir. Uzerine hafifce sulandirilmis, boza kivamina getirilmis un ilave edilir. Bu sekilde de 1-2 defa cevrildikten sonra uzerine su ilave edilip yarim saat kadar pisirilir. Arzuya gore tuz konur.
Not ve oneri: Kereviz saplari ayrilip corbanin pismesine yakin ince ince dogranmis olarak ilave edilirse daha lezzetli olur.
Afiyet Olsun!