Kestaneli pilic
MALZEMELER
1 pilic
1 bas sogan
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
1 tutam kekik
1 corba kasigi margarin
10-15 adet kestane
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANISI
Pilici tutsuleyip yikadiktan sonra iyice kurulayin.
Bir tepsi icinde limon suyu ve tuzla icini disini iyice ovun. Icine bir demet maydanoz koyun, kekik serpistirin.
Pilici, celik ya da kalin dipli bir bakir tencere icinde atese koyun. Cok kisilmis, mum alevi gibi ateste,
margarini ilave edip kapagi kapali olarak pismeye birakin. Pilic suyunu bolca salip tekrar cekecektir.
Boylece hem yumusak, hem firinda kizarmis gibi olacaktir.
Diger tarafta haslayip kabuklarini soydugunuz kestaneleri pilice katin, 10 dakika beraberce pisirip, sicak sicak servis edin.
Afiyet Olsun!