Kirmizi mercimekli ispanak
MALZEMELER
6 kisilik
1 kg ispanak
1 su bardagi kirmizi mercimek
1 su bardagi su
1 adet sogan
3 adet carliston biber
2 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi salsa sos
1 adet limon
2 adet havuc
2 dis sarimsak
HAZIRLANISI
Mercimegi 4 saat oncesinden tuzlu suda bekletin. Ispanaklari yikayin. Suzdukten sonra da iki parmak kalinlikli olarak dograyin. Tavada yagi eritip ince kiyilmis sogani pembelestirin. Biber ve havucu da kucuk kucuk dograyin ve sogana ekleyin, kavurun. Salcayi ekleyin ve karistirin.
Mercimegi suzdukten sonra tencereye ekleyin. Bir su bardagi su ekledikten ve 5 dakika kavurduktan sonra ispanagi ekleyin. Bir kapta ezdiginiz sarimsak ve limon suyunu karistirin, yemegin uzerinde gezdirin. Sicak olarak servis yapin
Afiyet Olsun!