Kirsehir koftesi

MALZEMELER
500 gr ince cekilmis yagsiz kiyma
500 gr ince bulgur
2 orta boy kuru sogan
5 bardak et suyu
1 adet yumurta
1 kasik salca
1 kasik tereyag yada margarin
tuz, karabiber, pul biber, toz biber

HAZIRLANISI
Soganlardan biri incecik kiyilir. Kiyilan sogan, kiyma, bulgur karistirilir. Bu karisima yeteri kadar tuz ve biber eklenir, yogrulmaya baslanir. Bulgur yumusayincaya kadar yogurulmaya devam edilir. Bulgularin cabuk yumusamasi istenirse bir miktar su katilabilir. Bulgurlar yumusadiktan sonra yumurta katilarak bir sure daha yogurmaya devam edilir.Yogurma isi tamamlandiktan sonra avuc ici ile yuvarlak kofteler yapilir.Yapilan kofteler kaynamakta olan et suyuna katilir. Orta ateste 25-30 dakika pisirilir. Bu arada diger soganda incecik kiyilarak kucuk bir tavada tereyag ile kavrulur atesten yeni indirilmis koftelere eklenir. Biraz dinlendirildikten sonra yemek servise hazirdir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz