Levrek bugulama

MALZEMELER
1 adet sogan
1 adet buyuk boy patates
2 orta boy havuc
2 adet buyuk domates
2 adet buyuk levrek
2 adet yumurta sarisi
2 corba kasigi un
2 corba kasigi yogurt
tane karabiber
defne yapragi
sarimsak
su
1 adet limon suyu
tereyagi
kasar rendesi

HAZIRLANISI
Derin bir tencereye su, dorde bolunmus sogan, patates, domates, rende havuc,tane karabiber, defne yapragi,limon suyu, sarimsaktan olusan malzemeyi yerlestirip baliklari icine koyun. Baliklar 15 dakika kaynadiktan sonra kepce yardimi ile baliklari alin. Baliklari firin tepsisine yerlestirin. Suyun icindeki malzemeleri de baliklarin etrafina serpistirin. Tencerede kalan suyun icine 2 adet yumurta sarisi, 2 kasik un, 2 kasik yogurdu ayri bir kapta hafifce sulandirarak cirpip, tenceredeki suya yavasca ekleyin. Bu suyu baliklarin uzerine dokun. Firina varin. Baliklarin suyu kaynamaya basladiginda tavada kizdirdiginiz kirmizi toz biberli tereyagini baliklarin uzerine gezdirin. Kasar peyniri serpip, firinlayin. Kasarlar kizardiginda firindan cikarin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz