Levrek corbasi
MALZEMELER
1 kg agirliginda levrek baligi
1 adet kucuk patates
1 adet kucuk havuc
1 cay kasigi yeni bahar
1 cay kasigi karabiber
2 bas sogan
1 corba kasigi yag
1 fincan sirke
4-5 dis sarmisak
2 adet yumurta
yarim limonun suyu

HAZIRLANISI
Bir tencereye temizlenmis levrek parcalarini, soyulmus bir butun sogani, bir kasik sirkeyi ve bir kac dal maydanozu koyun uzerlerine cikacak kadar su ilave edip,etler kilciklardan ayrilana dek haslayin. Sogudugunda , suyu bir suzerek bir kaba bosaltin. Sonra baligin etlerini, kucuk kucuk parcalayip, tekrar suyunun icine birakin. Diger bir tencereye, bir corba kasigi yagi, kucuk dogranmis sogani, kup seklinde dogranmis havucu ve patatesi koyup kavurun. Uzerine ayirdiginiz balik suyunu ve balik etlerini ilave edin. Kaynamaya baslayinca, bir kasede, bir dolu kasik unu suyla bulamac yapin ve kaynamakta olan corbaya yavas yavas karistirarak, katin.10-12 dakika daha kaynattiktan sonra, iki yumurta sansi ve limon suyunu iyice cirparak sulandirip, corbaya yavas yavas ilave edin ve altini kapatin. Uzerine karabiber, yeni bahar, kiyilmis maydanoz serpip, servis yapin.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz