Mayonez

MALZEMELER
1/2 yarim limonun suyu
2 adet yumurtanin sarisi
3/4 su bardagi zeytinyagi
tuz

HAZIRLANISI
Iki yumurtanin sarisi , iki cimdik tuz ve yarim limonun suyunu porselen bir kaba koyun. Tahta bir kasik yardimiyla cirparak birbirlerine yedirin. Sonra kabi, icinde kaynar su bulunan diger bir kaba koyun. Su dolu kabi otturttugunuz atesi en kisik duruma getirin. Cirpmaya ara vermeksizin yumurta sarilarinin rengi koyulasmaya yuz tutuncaya dek pisirin. Sonra kabi, sicak su dolu kaptan alin ve icinde soguk su bulunan diger bir baska kaba oturtun. Hic bekletmeden, cok agir agir zeytinyagini, cirpmakta oldugunuz limon suyu ve yumurta karisimina iyice yedirin. Zeytinyaginin tamamini bu sekilde yedirdikten sonra servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz