Paelta

MALZEMELER
1/2 kg dilbaligi (veya levrek filetosu)
250 gr murekkep baligi, dogranmis
1 kucuk kutu bezelye konservesi
250 gr kirmizi dolmalik biber
1 kutu kuskonmaz konservesi
250 gr dolmalik yesil biber
1/2 kg kusbasi dana eti
1/2 kg ayiklanmis midye
1/2 su bardagi beyaz sarap
1/2 corba kasigi safran
2 adet kereviz yapragi
2 adet defne yapragi
1/2 kg domates
6 adet enginar
150 gr mantar
1 kg karides
2 adet pilic
250 gr sogan
1 kg pirinc
250 gr havuc
1/2 demet maydanoz
1/2 limon
250 gr sosis
zeytinyag
karabiber, tuz

HAZIRLANISI
Piliclerin her biri onar parcaya bolup, etlerini kemiklerinden ayirin. Iri kemikleri ici su dolu bir tencereye koyun, soganlar, domatesler, havuclar, maydanoz ve kereviz yapraklarini katip haslayin. Mantarlari suda pisirin. Balik filetolarini, limon suyu ve defne yapraklan koydugunuz suda haslayip bir kenara ayirin. Dana eti ve pilic parcalarini yagda kavrun, icine sarap ve bir miktar sicak su koyup yuksek ateste pisirin. Ayiklayip, yikadiginiz enginarlari dorde bolun, dolmalik biberleri kucuk parcalara kesip kavurun. Karidesleri haslayip ayiklayin, havuclari temizleyip, haslayin. Pilic kemiklerinin pistigi suya, pirinc, karabiber, tuz ve safran katin, buna bir su bardagi tavuk suyu ve ceyrek bardak zeytinyagi ilave edilp, beraberce pisirin. Sicak olarak kuskonmazlar, bezelyeler, dolmalik biberlerin ve karideslerin bir kismi, kavrulmus murekkep baligi parcalan, midyeler ve sosisleri pisen pilavin ustune sus olarak dizip, uzerine maydanoz serptikten sonra sicak olarak servis yapin

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz