Palamut koftesi
MALZEMELER
1 adet palamut baligi
1 adet sogan
1 dilim ekmek ici
2 adet limonun suyu
1 su bardagi zeytinyag
3 corba kasigi galeta unu
cam fistigi
kus uzumu
tarcin
karabiber
maydanoz
tuz
HAZIRLANISI
Baligin icini temizleyip, bol suda yikayin. Kilciklarindan kolayca ayrilacak kadar haslayin ve tencereden cikarip, suzun. Siyaha etlerini, kilciklarini ve derisini temizleyin. Kalan eti bir kaba koyun. Sogani rendeleyin, ekmek icini hafifce islatin yogurup, ufalayin, yumurtayi biraz cirpin bunlari karabiber, tuz, tarcin, uzum ve fistikla berberce baliga katin. Maydanozu ince ince kiyip, ilave edin. Karisimi iyice yogurup, kucuk kofteler yapin. Zeytinyagini kizdirin, balik oftelerini galeta ununa bulayip, kizgin yagda kizartin. Limon ve maydanozla susleyip servis yapin.
Afiyet Olsun!