Patlican karniyarik

MALZEMELER
Kemer patlican,
Et (ortayagli kiyma),
Sogan,
Taze biber(yesil),
Domates,
Sarimsak,
Maydanoz,
Aycicek yagi

HAZIRLANISI
Once patlicanlari yikayip kuruladiktan sonra kabuklari alacali olarak bicakla soyulur, ortasindan hafifce cizilir. Daha sonra yagi ocaga koyariz; yag kizinca patlicanlari yagda kizartiriz. Bu islem bittikten sonra hafif sogumaya birakiriz ve hemen icini hazirlamaya baslariz. Ortayagli kiymamizi tavada kavurmaya baslariz. Bu esnada sogani ve de 1 adet yesil biberi ince bir sekilde kiyariz. Kiyma pembelesince soganini ve sarimsagi ilave eder birkac dakika sonra biberi atariz. Bu arada kisi sayisina gore domatesi ince bir sekilde dograyip ilave ederiz. Domates sulaninca tuzunu ve karabiberini ilave eder altini kapatiriz. Daha once kizarmis patlicanlarin karinlarini kasikla acariz (kayik seklinde), icerisine yeterince ic koyariz ve tepsiye dizeriz. Uzerine dilimlenmis domates ve yesil biberi koyariz. Suyunun hazirlanisi : Yarim bardak sivi yag tencereye konur. 1/2 sogan ince bir sekilde kiyilir ve tencereye atilir. Pembe olunca bir miktar domates salcasi ilave edilir. Ozelenince suyu ilave edilir, kaynayinca tuzu kontrol edilir tepsideki karniyariklarin uzerine gezdirilir ve firina surulur kaynayincaya kadar firinda bekletilir. Su sos kivami alinca firindan cikarilir servis yapilir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz