Pazili balik

MALZEMELER
2 kg beyaz etli balik, fileto (*)
1 su bardagi beyaz sarap
1/2 kg iri boy karides
1 adet defne yapragi
1 demet maydanoz
1 demet pazi
besamel sos (bal?k suyu ile) malzemesi :
1 avuc kasar peyniri rendesi
1 corba kasigi margarin
2 su bardagi balik suyu
1 corba kasigi sut
1 corba kasigi un
(*) levrek, mezgit, kirlangic vs.


HAZIRLANISI
Balik ve karidesleri, bir su bardagi beyaz sarap, bir demet maydanoz, bir defne yapragi ve tuz kattiginiz suda haslayin. Suya bir kahve kasigi karbonat atin, pazilari dirice haslayip, suzun. Malzemeyi hazirladiktan sonra, iki adet pazi yapragini carpraz koyun, icine, alta bir adet karides, ortaya bir dilim balik, uste tekrar bir adet karides gelecek sekilde, bohcalayin. Bu islemi tamamladiktan sonra, payreks bir kabi yaglayin, bohcalari icine duzgun olarak dizin. Diger yanda balik suyu, bir miktar sut ve bir avuc kasar peyniriyle, sulu bir besamel sos yapin ve bu sosu bohcalann uzerine dokun. Her bohcanin uzerine bir dilim cheddar peyniri koyun ve kizgin firinda biraz pisirip, servis yapin.
Besamel sos (balik suyu ile) :
Bir tencerede bir kasik yag eritin, icinde un pembelesinceye dek, kanstirarak kavurun. Buna iki bardak balik suyunu, azar azar ve devamli kanstirarak ilave edin. Bir corba kasigi sut ve kasar peyniri koyup, sulu muhallebi kivamina gelene dek karistirip, pisirin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz