Perdeli pilav

MALZEMELER
4 Tavuk gogsu
1/2 kg Amerikan Pirinci
1/2 kg un
250 gr badem
4 kasik yogurt
1 tutam tuz
3 yumurta
Karbonat (1 cay kasigi )
Karabiber
Margarin
1 cay bardagi sivi yag

HAZIRLANISI
Hamur:1 paket margarin, 4 kasik yogurt, 1 tutam tuz, 3 yumurta, aldigi kadar un, 1 kasik karbonat veya kabartma tozunu hamur yapip, 20 dakika bekletin.
Tavugu haslayip, didikleyin. Pilavi pisirin.(pirince 3 su bardagi su ile, ve 1 cay bardagi sivi yagda yapin) Pisen pilava tavuklari karistirin. Kabugu soyulmus tatli bademi hafifce cevirin ve onu da karistirin. Hamuru ikiye bolun ve yaglanmis tepsiye hamurun yarisini acip koyun. Tepsinin yuksek kenarli ve yuvarlak olmasina dikkat edin. Hamurun icine pilavi koyun ve duzeltin. Ikinci parca hamuru da acin ve uzerine hava almayacak sekilde kapatin. Uzerini kalan bademlerle susleyin. 170°C'de 20 dakika pisirin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz