Pilic sarma

MALZEMELER
1 adet pilic butu
3 tane pilic gogsu, derisi, kemigi cikarilmis
1 kg ispanak
yarim su bardagi kasar peyniri rendesi
3 tanes ogan, ince kiyilmis
2 corba kasigi cam fistigi
100 gr tereyagi
3 dis dovulmus sarimsak
karabiber
tuz

HAZIRLANISI
Pilic gogsunu ortadan ikiye bolup, her parcayi bir naylon folyo arasina yerlestirin. Eti doverek yassi hale getirin. Pilic butunun kemigini ve derisini ayirin. Pilic butunu, ispanagin yarisini ve kasar peynirini, tuz ve karabiber de ekleyere mutfak robotunda kiyin. Folyodaki yassi gogus etlerinin uzerine hazirladiginiz harci yerlestirin ve rulo seklinde sarin. Acilmamasi icin kurdanla ya da iple sabitleyebilirsiniz. Pilic sarmalarini pembelesinceye kadar tavada kizdirdiginiz 50 gr tereyaginda kizartin sonra 200 C'ye isittiginiz firinda 15 dakika kadar pisirin. Kalan tereyagini tavada eritip sogan ve sarimsaklari tavanin kapagi kapali olarak 5 dakika pisirin. Dolmalik fistigi ilave ederek, hafif esmerlesinceye kadar kavurun. Kalan ispanagi ekleyip 10 dakika daha karistirarak kavurun. Karabiber ve tuz ilave edip pilic sarmayla birlikte servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz