Posette tavuk

MALZEMELER
1 adet tavuk
1 kg patates
4-5 adet mantar
3-4 adet sivri biber
2-3 adet domates
karabiber
kimyon
kekik
tuz

HAZIRLANISI
Tavugu ocakta alazlayip yikayin. Parcalara ayirin(elma buyukugunde parcalar olacak)tuzlayin. Patatesleri soyun, yikayin, kup seklinde ceviz buyuklugunde dograyin. Dogranmis patateslere tuz, kekik, kimyon, karabiber serpin, harmanlayin. Mantarlari yikayin ve kucuk kucuk dograyip tuzlayin. Domatesleri dilimleyin, sivri biberleri parmak uzunlugunda kesin. Firinda tavuk pisirme posetlerinden bir tanesinin icine 1 tatli kasigi un koyup, calkalayin. Unun butun posete dagilmasini saglayin. Firin tepsisini hafif yaglayin icine poseti yatirin. Posetin alt tarafina zemini kaplayacak sekilde komple patatesler yayin. Aralara mantarlar sikistirin. Uzerine tavuklari yerlestirin. Tavuklarin aralarina domates ve biber parcalari koyun ve posetin agzini baglayin. Posetin uzerine 3-4 yerinden bicagin ucuyla delik acin. 180 derecelik firinda 1 saat 15 dakika pisirin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz